landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Workshop 'begeleider insectenhotel bouwen’Workshops

Krijg handvatten om een succesvol en aantrekkelijk insectenhotel neer te zetten die past in de omgeving.

Landschap Overijssel verzorgt regelmatig een workshop ‘insectenhotel bouwen’. Om aan de groeiende vraag te voldoen, willen we een team begeleiders trainen om deze workshops te gaan begeleiden.

In deze training krijg je handvatten om een succesvol en aantrekkelijk insectenhotel neer te zetten die past in de omgeving. Er is aandacht voor het aanbrengen van variatie in de inrichting, waardoor het interessant wordt voor verschillende soorten insecten. Ook komt het enthousiasmeren van deelnemers aan bod.

Resultaat

Na afloop kun je samen met deelnemers een insectenhotel bouwen, informatie geven over de noodzaak om insecten een handje te helpen, en uitleggen welke aanvullende maatregelen verder nodig zijn.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om anderen een insectenhotel te laten bouwen. De training maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma voor mentoren, neem je deel aan dit programma dat is deze workshop gratis. Overige deelnemers betalen €75,00.

Programma

In deze training leer je meer over het hoe en waarom van het bouwen van insectenhotel, en hoe je een groep kunt begeleiden. Erik de Kruif is de docent en Michiel Poolman zal meer vertellen over de ecologie van de bewoners van een insectenhotel.

Klok

Datum: maandag 9 december
Tijd: 13.00 uur - 16.30 uur

Info

Deze cursus geven we op ons landgoed de Horte in Dalfsen.

Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Erik de Kruif
erik.dekruif @landschapoverijssel.nl of 0529-408406 of 06-15677977

Ongeveer een week voor de cursusdatum krijg je nog een mail met de exacte adresgegevens

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie