landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Workshop 'begeleider insectenhotel bouwen’Workshops

Krijg handvatten om een succesvol en aantrekkelijk insectenhotel neer te zetten die past in de omgeving.

Landschap Overijssel verzorgt regelmatig een workshop ‘insectenhotel bouwen’. Om aan de groeiende vraag te voldoen, willen we een team begeleiders trainen om deze workshops te gaan begeleiden.

In deze training krijg je handvatten om een succesvol en aantrekkelijk insectenhotel neer te zetten die past in de omgeving. Er is aandacht voor het aanbrengen van variatie in de inrichting, waardoor het interessant wordt voor verschillende soorten insecten. Ook komt het enthousiasmeren van deelnemers aan bod.

Resultaat

Na afloop kun je samen met deelnemers een insectenhotel bouwen, informatie geven over de noodzaak om insecten een handje te helpen, en uitleggen welke aanvullende maatregelen verder nodig zijn.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om anderen een insectenhotel te laten bouwen. De training maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma voor mentoren, neem je deel aan dit programma dat is deze workshop gratis. Overige deelnemers betalen €75,00.

Programma

In deze training leer je meer over het hoe en waarom van het bouwen van insectenhotel, en hoe je een groep kunt begeleiden. Erik de Kruif is de docent en Michiel Poolman zal meer vertellen over de ecologie van de bewoners van een insectenhotel.

Klok

Datum: maandag 9 december
Tijd: 13.00 uur - 16.30 uur

Info

Deze cursus geven we op ons landgoed de Horte in Dalfsen.

Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Erik de Kruif
erik.dekruif @landschapoverijssel.nl of 0529-408406 of 06-15677977

Ongeveer een week voor de cursusdatum krijg je nog een mail met de exacte adresgegevens

Meer leren?

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

Lezing biodiversiteit en bijenLezingen

De bijenstand is een actueel onderwerp. Het gaat slecht met de bijen en met de biodiversiteit. Hoe komt dat nu? En wat kan jij doen om de biodiversiteit in jouw omgeving te vergroten?

Bekijk deze lezing

Lezing natuurerfLezingen

Wat maakt nu dat een erf of tuin geschikt is voor allerlei dieren en hoe zorg jij ervoor dat jouw erf of tuin past in het landschap en een thuis wordt voor bijen, vlinders, egels en tuinvogels? Kom dan naar de lezing natuurerf!

Bekijk deze lezing