landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Welkom in ons LandschapWorkshops

Leer met plezier, passie en zelfvertrouwen een goede vertegenwoordiger van Landschap Overijssel te zijn.

Welkom in ons Landschap

Het doel van ons promotieteam, gastheren en vrouwen, boswachters en gidsen ( zeg maar iedereen die met publiek te maken heeft) is mensen welkom te heten in ons prachtige landschap. Maar hoe krijg je mensen nu een stapje verder?

Tijdens deze workshop krijg je diverse basisvaardigheden aangereikt om op een leuke en gemakkelijke manier een gesprek aan te gaan over het landschap. Maar ook hoe je passie kunt overbrengen en mensen een beetje meer betrokken kunt krijgen op een prettige, ontspannen manier die bij jou past.

Naast deze leuke contacten leren we je ook omgaan met klachten en minder leuke zaken zodat jij je werk als vrijwilliger met plezier kunt blijven doen. En uiteraard leren we je hoe de materialen werken zodat je niet staat te puzzelen op locatie.

Voor onze gidsen, activiteiten begeleiders en mentoren is deze cursus gratis. Heb je hier vragen over? Neem dan even contact op met jouw conatctpersoon bij Landschap Overijssel en dan bespreken we de mogelijkheden

Resultaat

Na deze workshop je je gesterkt om je taak uit te voeren. Je leert om jouw passie voor het landschap op een 'eigen' manier over te brengen aan het publiek zonder te overdrijven en jouw sterke kanten in te zetten. Daarnaast voorzien we je van de nodige kennis om lastige vragen te beantwoorden.

Voor wie?

Voor iedereen die in contact is met ons publiek. Voor boswachters, schaapherders, promotievrijwilligers, gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders is deze cursus. Kortom voor iedereen die een publieke taak voor Landschap Overijssel uitvoert.

Programma

Programma

9.00 ontvangst en inloop met koffie/thee

9.30 start met voorstelrondje

10.15 uitleg programma en achtergronden

10.30 een goed begin. Contact leggen en dan…

Pauze

contact leggen en dan… deel twee

12.30 lunch

13.15 moeilijke vragen

14.00 uit de praktijk en zelf oefenen met de materialen, inrichten kraam.

15.00 thee en afsluiting

15.30/16.00 einde

Tijd

We beginnen om half tien en zijn rond half vier klaar.

Info

Voor onze vrijwilligers is deze cursus gratis, informeer bij jouw contactpersoon naar je mogelijkheden.

Deze cursus wordt in Dalfsen op de Horte gegeven.

Meer leren?

Kerstbijeenkomst vrijwilligers 2019Workshops

Op deze dag bedanken we onze vrijwilligers met een gezellige middag en een kerstattentie.

Bekijk deze workshop
Een werkdag begeleiden

Workshop begeleiden werkdagWorkshops

Een praktische workshop die je veel gaat leren over het hoe en waarom van werkdagen.

Bekijk deze workshop

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop