landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Verhalen vertellenWorkshops

Leer eenvoudige technieken om luisteraars te boeien

Jong en oud luistert ademloos naar de verhalen verteller die een spookverhaal rond het kampvuur vertelt. Maar hoe krijg je je mensen zover dat ze net zo ademloos naar jou luisteren als je wat wilt vertellen over het leven van een eik?

Onze docente Els Baars leert je een verhaal op te bouwen en hoe je de spanning erin krijgt( en houdt!) We oefenen dit aan de hand van leuke oefeningen en natuurverhalen. Uiteraard kun je de basis technieken ook gebruiken voor een lang verhaal maar in ons werk staan we vaak buiten en vertellen we vaker korte verhalen. Daarom is deze cursus ook specifiek daarop gericht.

Resultaat

Na afloop kun je niet alleen op een leuke manier een kort verhaal vertellen maar ook jezelf op een ‘natuurlijke’ manier voorstellen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren op een boeiende manier een verhaal te vertellen.

Programma

Onze docente Els Baars leert je via eenvoudige technieken hoe je zelf een kort verhaal vertelt en je luisteraars boeit. Of dat nu kinderen of volwassenen zijn, en of je nu vertelt over het leven van die eik of hoe de lemelerberg is ontstaan.

Klok

9.00 uur - 16.00 uur

Info

Deze cursus geven we in het Koetshuis op Hof Espelo in Enschede.

Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Marja van Harten via marja.vanharten@landschapoverijssel.nl of 0529-408389 of 06-82699265

Ongeveer een week voor de cursusdatum krijg je nog een mail met de exacte adresgegevens

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie