landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Verhalen vertellen is geannuleerd wegens omstandighedenWorkshops

Leer eenvoudige technieken om luisteraars te boeien. Met een goed verhaal raak je mensen, zie je hoe het publiek op het puntje van de stoel zit en kun je als verteller genieten van je eigen vertelling. Het verhaal komt aan en de magie van het verhaal komt over!

Jong en oud luistert ademloos naar de verhalen verteller die een spookverhaal rond het kampvuur vertelt. Maar hoe krijg je je mensen zover dat ze net zo ademloos naar jou luisteren als je wat wilt vertellen over het leven van een eik?

Els Baars kan het. Onze docente Els is zowel natuurgids als verhalenvertelster, Een goed verhaal zorgt ervoor dat mensen zich verwonderen en aandachtiger gaan kijken en luisteren. Vaak onthouden mensen de informatie dan ook langer. Tijdens deze workshop leer je een verhaal op te bouwen en hoe je de spanning erin krijgt( en houdt!) We oefenen dit aan de hand van leuke oefeningen en natuurverhalen. Uiteraard kun je de basis technieken ook gebruiken voor een lang verhaal maar in ons werk staan we vaak buiten en vertellen we vaker korte verhalen. Daarom is deze cursus ook specifiek daarop gericht.

Resultaat

Na afloop kun je niet alleen op een leuke manier een kort verhaal vertellen maar ook jezelf op een ‘natuurlijke’ manier voorstellen.

Voor wie?

Een verhaal vertellen; is vaak moeilijk dan je denkt. Hoe zorg je voor spanningsopbouw en hoe houd je de aandacht vast? Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren op een boeiende manier een verhaal te vertellen.

Programma

Onze docente Els Baars leert je via eenvoudige technieken hoe je zelf een kort verhaal vertelt en je luisteraars boeit. Of dat nu kinderen of volwassenen zijn, en of je nu vertelt over het leven van die eik of hoe de lemelerberg is ontstaan.

Klok

9.00 uur - 16.00 uur

Info

Rekening houden met Corona

Ook tijdens onze workshop houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Marja van Harten via marja.vanharten@landschapoverijssel.nl of 06-82699265

Ongeveer een week voor de cursusdatum krijg je nog een mail met de exacte adresgegevens.

Meer leren?

Herfst, Maarten van Geelen

Excursie "Herfst in zicht"Excursies

Met een gids van het landschap ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. De natuur laat in deze periode haar mooiste kleuren zien, dus kom en geniet mee!

Bekijk deze excursie
Dal van de Mosbeek, Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige nieuwjaarswandeling maken in de Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge, Angel Pinxten

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie