landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Online inspiratiebijeenkomstWorkshops

Hoe krijg je mensen in beweging om zich samen in te zetten voor het landschap?

Hoe krijg je mensen in beweging om zich samen in te zetten voor het landschap?
Dit is een de uitdaging waar wij als organisatie samen met onze vrijwilligers, initiatiefnemers en inwoners in het landschap, dagelijks voor staan. Samen met inwoners werken we aan een toekomstbestendig en streekeigen landschap; een landschap dat goed is voor mens, plant en dier. Maar hoe zorgen we er voor dat we ook anderen in onze omgeving inspireren en motiveren om aan het landschap te werken? Hoe raken we mensen om hen te laten voelen dat de publieke zaak ook van hen is, om nieuwe initiatiefnemers en/of vrijwilligers te worden?

Wanneer?

  • Datum: vrijdag 22 januari
  • Tijd: van 15.00 uur tot 17.00 uur
  • Deze bijeenkomst wordt je gratis aangeboden door Landschap Overijssel.
  • Locatie: online, via Zoom (link wordt 20 januari per mail verzonden).

Helaas heeft een aantal mensen de link niet ontvangen. Hieronder vind je de link!!

Hoe krijg je mensen in beweging om zich samen in te zetten voor het landschap?

Via onderstaande link kom je in de online Zoom-omgeving van de bijeenkomst:
https://zoom.us/j/98667433104?pwd=MUYxSVllQWpqTGxYc2tQVzdudXp1UT09

Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 – 15.10 uur: Welkom en inleiding door Ronald Krabbenbos
15.10 – 16.30 uur: Inspiratiesessie door Ferenc van Damme:
Hoe krijg je mensen in beweging om zich samen in te zetten voor het landschap?
16.30 – 17. 00 uur: Stel je vragen via de chat + afsluiting bijeenkoms

Voor wie is deze bijeenkomst?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die inzicht wil krijgen in de belevingswereld van verschillende publieksgroepen om zo anderen te kunnen inspireren ook betrokken te zijn bij het landschap in onze provincie. Ben jij vrijwilliger, initiatiefnemer of werkzaam bij een organisatie die zich wil inzetten om anderen betrokken te krijgen bij het landschap? Dan is deze inspiratiebijeenkomst interessant voor jou!

Welke inzichten biedt deze inspiratiebijeenkomst?

  • Theoretische, maar vooral praktische kennis van de belevingswerelden van verschillende doelgroepen.
  • Zelfinzicht: een realisatie van je eigen rol in een razendsnel ontwikkelende wereld en inzicht in een de houding van jezelf.
  • Input om een echte dialoog aan te gaan met anderen om van een gefragmenteerde, gepolariseerde ik-wereld naar een vitale, samenredzame, evenwaardige ‘doe-democratie’ te komen.

Ferenc van Damme

Ferenc van Damme leidt een vurige sessie gebaseerd op overtuigende feiten, onderzoeken en cijfers, inspirerende praktijkervaringen en werkbare inzichten. Hij werkt met de lerende partners van Studio Vers Bestuur al ruim 11 jaar aan (zelf-)inzicht om via innovatieve communicatiestrategieën de 'kracht uit de samenleving' beter aan te boren en het tweerichtingsverkeer met verschillende inwoners te stimuleren.

Ferenc is communicatiestrateeg, energetisch therapeut, dichter, beleidsontwikkelaar bij Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel, winnaar van de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector en de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam.

Ferenc van Damme

Doe jij ook mee?

Volg de online inspiratiebijeenkomst van Ferenc van Damme op vrijdag 22 januari 2021. Ben je van plan te komen? Doe dan vooraf aan de bijeenkomst de online ‘Mentality’ test om binnen 10 minuten te zien wat voor soort mens je bent: https://www.motivaction.nl/mentality

Meer leren?

Boerenlandvogels monitorenWorkshops

Ben jij lid van een Overijsselse weide- of boerenlandvogelwerkgroep? Leer dan hoe je makkelijk met de weidevogelapp het veld in kunt.

Bekijk deze workshop

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop

Workshop VeldhulpverleningWorkshops

Vrijwilligers werken soms diep in een terrein of op een eilandje dat alleen met een boot is te bereiken. Wat moeten ze doen als er een calamiteit is? Cursisten leren tijdens deze cursus welke voorbereidingen ze moeten treffen en hoe ze adequaat kunnen handelen bij ongelukken. De cursus bevat EHBO inclusief gebruik van de AED.

Bekijk deze workshop