landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Lais Veening

Gidsen op 1,5 meterWorkshops

Wat fijn! We mogen weer op pad om mensen het bijzondere landschap te laten zien. Maar hoe werkt dat op 1.5 meter afstand? Dat leren wij je tijdens deze cursus.

Sinds de komst van corona is er veel veranderd. Veel mensen hebben de natuur dichtbij huis (opnieuw) ontdekt. Voor gidsen was er lange tijd geen mogelijkheid om op pad te gaan. De passie om mensen mee te nemen in de natuur en het verhaal te vertellen is onveranderd gebleven. We zijn gelukkig zover dat we onze cursussen weer voorzichtig mogen opstarten, maar wel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Het begint bij het vertellen van ons verhaal op 1.5 meter afstand. Hoe houd je mensen betrokken bij je verhaal en hoe laat je ze ook de kleine details van de natuur zien? Alles wat hierbij komt kijken wordt tijdens deze cursus behandeld. Je krijgt handvaten en een rugzak vol mogelijkheden mee naar huis om je werk als gids zo goed mogelijk uit te voeren. Meld je nu aan voor de cursus 'Gidsen op 1,5 meter!'

Resultaat

 • Je weet op welke wijze je de maatregelen vanuit het RIVM kunt handhaven, zodat iedereen op een prettige en bovendien veilige manier kan deelnemen aan jouw excursie.
 • Je kent verschillende methodes om de 1,5 meter afstand te overbruggen tijdens je werk als gids.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld en gericht op alle vrijwillige gidsen die werken in het landschap.

Programma

 • Welkom
 • Het hanteren van coronaregels, zonder het groepsgevoel en de excursie nadelig te beïnvloeden
 • Eenvoudige oplossingen
 • Digitale oplossingen in het veld
 • Rondvraag
 • Afsluiting

Duur van de workshop

Vanaf 19.00 uur is het mogelijk om in te loggen in de digitale meeting. Om 19.30 uur start de workshop. We verwachten rond 22.00 uur af te sluiten, afhankelijk van jullie vragen.

Belangrijke informatie

 • Voor gidsen de werkzaam zijn bij Landschap Overijssel geldt dat deze workshop onderdeel uitmaakt van je opleidingsprofiel.

 • Gidsen van Landschap Overijssel krijgen voorrang op de inschrijving, daarna worden aanmeldingen op volgorde van binnenkomst behandeld.

 • Deze workshop betreft een digitale training en hiervoor zijn de volgende zaken nodig: computer of laptop (of redelijk formaat tablet) voorzien van camera en microfoon. Het volgen van de cursus via een smartphone is af te raden, omdat het beeld te klein is om alles goed te kunnen zien. De smartphone heb je tijdens de bijeenkomst nodig om dingen uit te proberen.
 • In de week voor de cursus ontvang je via de post het cursuspakket- en bijbehorende materialen. Het is hierbij van belang om bij aanmelding actuele adresgegevens in te vullen.

Informatie online workshops

Heb je nog niet eerder via Zoom deelgenomen aan een online bijeenkomst en wil je graag vooraf weten hoe dit in zijn werk gaat? Wij bieden de mogelijkheid om een proefsessie ‘Zoom’ te volgen. Op deze manier ben je goed voorbereid, je weet hoe het programma Zoom werkt zodat jij je tijdens de bijeenkomst goed kunt concentreren op de stof.

Proefsessie aanvragen?
Stuur een mail naar vrijwilligerswerk@landschapoverijssel.nl en vermeld in het onderwerp de naam van de cursus en geef je telefoonnummer aan ons door.

Meer leren?

Herfst, Maarten van Geelen

Excursie "Herfst in zicht"Excursies

Met een gids van het landschap ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. De natuur laat in deze periode haar mooiste kleuren zien, dus kom en geniet mee!

Bekijk deze excursie
Dal van de Mosbeek, Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige nieuwjaarswandeling maken in de Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge, Angel Pinxten

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie