landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Bijeenkomst boerenlandvogelvrijwilligersWorkshops

Start van het weidevogelseizoen

Boerenlandvogelochtend

Deze weidevogelochtend is afgelast in verband met het Coronavirus.

Wij volgen de richtlijn zoals die gesteld wordt door het RIVM in de beheersing van het coronavirus. Wij voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk om waar wij kunnen, bij dragen aan het voorkomen van het verspreiden van dit virus. Binnen Landschap Overijssel is daarom besloten om een aantal activiteiten af te lasten of om anders in te richten. Wij maken per activiteit de afweging of deze wel of niet door kan gaan. Hierdoor kan het zijn dat onze maatregelen verder gaan dan de geldende richtlijnen van het RIVM. Uiteraard volgen wij hierbij de dagelijks de ontwikkelingen en passen wij daarop indien nodig ons beleid aan.

Het weidevogelseizoen gaat weer van start. Een moment om samen bij stil te staan. Daarom ben jij als boerenlandvogelvrijwilliger van harte uitgenodigd voor de boerenlandvogelochtend! Wij willen je inspireren en motiveren om je ook dit voorjaar weer in te zetten voor de bescherming van onze boerenlandvogels. Belangrijk werk, dat wij graag ondersteunen.

In verband met beperkte ruimte is aanmelden noodzakelijk.


Uitreiking vrijwilligersprijs 2020
Zoals ieder jaar zetten we een bijzondere vrijwilliger deze ochtend extra in het zonnetje door de uitreiking van de vrijwilligersprijs.

Voor wie?

Voor alle boerenlandvogelvrijwilligers uit Overijssel

Tijden

De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 13.30 uur (inloop vanaf 9.15)

Programma

Programma:

  • 9.15 u. ontvangst met koffie
  • 9.30 u. welkom door Eibert Jongsma, manager Landelijk Gebied Landschap Overijssel
  • 9.40 u. mededelingen en informatie van Landschap Overijssel door André de Bonte en Michiel Poolman
  • 10.00 u. Lezing in het kader van: "2020, het jaar van de Wilde Eend" door Erik Kleyheeg van SOVON
  • 11.00 u. Excursie naar de plas-dras op het gastbedrijf Weidevol en de boerderij. Zij laten ons zien hoe natuurinclusieve landbouw en boerenlandvogelbescherming hand in hand kunnen gaan.
  • 12.00 u. Uitreiken van de jaarlijkse prijs 'weidevogelvrijwilliger van het jaar' .
  • 12.30 u. Gezamenlijke lunch.
  • 13.30 u. Afsluiting door Landschap Overijssel

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie