landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
lezingnatuurerf

Lezing natuurerfLezingen

Maak van je erf of tuin een natuurparadijs!

Lezing Natuurerf

Een natuurerf is een erf of tuin met natuurelementen die belangrijk zijn voor dieren en planten op en rondom het erf. Naast een natuurlijke inrichting wordt een natuurerf op een natuurlijke manier onderhouden. In deze lezing leert u de belangrijkste zaken m.b.t. het natuurlijk inrichten en onderhouden van uw erf of tuin.

Het aantal diersoorten dat op het platteland leeft, neemt af. Dit komt onder andere omdat erven en tuinen steeds netter worden. Gaten en kieren in bebouwing worden dichtgestopt en je ziet steeds minder rommelige overhoekjes. Dieren zoals egels, muizen, eekhoorns, steenuilen en vleermuizen zijn daardoor steeds minder op erven te vinden. Jammer, want ook zij willen graag ergens wonen en het zijn leuke buren om te hebben!

Voor wie?

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een natuurerf en het onderhoud hiervan.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Lezing natuurerf
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • Uitdelen informatiemap en afsluiting

Duur van de lezing

Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De lezing start om 20.00 uur. Het totale programma duurt tot 22.00 uur.

Overige informatie

Wil je een specifieke vraag stellen over jouw erf of tuin, neem dan een foto of schets mee. Na de lezing is er tijd voor vragen, met een foto of schets van de situatie ontvang je een antwoord dat meer is toegepitst op jouw erf of tuin.

Meer leren?

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

Lezing biodiversiteit en bijenLezingen

De bijenstand is een actueel onderwerp. Het gaat slecht met de bijen en met de biodiversiteit. Hoe komt dat nu? En wat kan jij doen om de biodiversiteit in jouw omgeving te vergroten?

Bekijk deze lezing
Fotograaf: Rink Hof

Vormsnoei voor jonge bomenWorkshops

Hoe wordt jouw jonge boom later een mooi gevormde, gezonde en sterke boom? Je leert het tijdens deze workshop.

Bekijk deze workshop