landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
lezingnatuurerf

Lezing natuurerfLezingen

Maak van je erf of tuin een natuurparadijs!

Lezing Natuurerf

Een natuurerf is een erf of tuin met natuurelementen die belangrijk zijn voor dieren en planten op en rondom het erf. Naast een natuurlijke inrichting wordt een natuurerf op een natuurlijke manier onderhouden. In deze lezing leert u de belangrijkste zaken m.b.t. het natuurlijk inrichten en onderhouden van uw erf of tuin.

Het aantal diersoorten dat op het platteland leeft, neemt af. Dit komt onder andere omdat erven en tuinen steeds netter worden. Gaten en kieren in bebouwing worden dichtgestopt en je ziet steeds minder rommelige overhoekjes. Dieren zoals egels, muizen, eekhoorns, steenuilen en vleermuizen zijn daardoor steeds minder op erven te vinden. Jammer, want ook zij willen graag ergens wonen en het zijn leuke buren om te hebben!

Voor wie?

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een natuurerf en het onderhoud hiervan.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Lezing natuurerf
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • Uitdelen informatiemap en afsluiting

Duur van de lezing

Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De lezing start om 20.00 uur. Het totale programma duurt tot 22.00 uur.

Overige informatie

Wil je een specifieke vraag stellen over jouw erf of tuin, neem dan een foto of schets mee. Na de lezing is er tijd voor vragen, met een foto of schets van de situatie ontvang je een antwoord dat meer is toegepitst op jouw erf of tuin.

Meer leren?

Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap in de DoorbraakExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken langs de Doorbraak bij Ypelo.

Bekijk deze excursie
Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie