landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Voor kinderen en jongeren

Jong geleerd is ... een hoop lol en lekker buiten zijn

Wil jij meer weten over de natuur en lekker buiten aan de slag in het landschap, meld je dan aan als junior ranger. Maar ook als je wilt snoeien of zagen overleg dan even of de cursus voor jou geschikt is. Ben je onder de18 of student dan geldt het vrijwilligerstarief.

Vanuit onze bezoekerscentra organiseren we regelmatig leuke en leerzame excursies en kleine workshops zoals speuren naar sporen of uilenballen pluizen.

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

  • Donderdag, 13 augustus 2020, 00:00 tot 00:00
  • Donderdag, 17 september 2020, 00:00 tot 00:00
Bekijk deze excursie

Ga mee OpStap in BeerzeExcursies

Onder leiding van een landschapsgids maak je een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde natuurgebied. Verrassende natuur, een oud landgoed en pittoresk dorpje. De wandeling is in de avond, vooraf aanmelden is nodig.

  • Dinsdag, 18 augustus 2020, 00:00 tot 00:00
Bekijk deze excursie

OpStap op de LemelerbergExcursies

Onder leiding van een natuurgids Bram Jongsma kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandelingen zijn in de avond, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

  • Zondag, 23 augustus 2020, 00:00 tot 00:00
Bekijk deze excursie

Wandeling Herfst en PaddenstoelenExcursies

Welke paddenstoelen ken jij? Ontdek het tijdens de wandeling ‘Herfst en Paddenstoelen’ op zaterdag 3 oktober in het Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

  • Zaterdag, 03 oktober 2020, 00:00 tot 00:00
Bekijk deze excursie

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop

Wandeling 'Op stap in het Reestdal'Excursies

Ga mee op stap met deze zomerse middagwandeling in het Reestdal! Een wandeling door eeuwenoude bossen, over heide en hooilanden en langs het riviertje de Reest. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Wandeling 'Roept u maar!'Excursies

Onder begeleiding van een gids loop je 2 tot 2,5 uur door het prachtige Dal van de Mosbeek. De route staat nog niet vast! De wandeling is in de avond, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Wandeling 'Struinen over de Heide'Excursies

Met de gids ga je op pad in het Dal van de Mosbeek. Onderweg ontdek je de mooiste plekken op de heide en zie en hoor je dingen waar je zelf aan voorbij zou lopen. De wandeling is in de avond. Vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Meer thema's

Biodiversiteitthema

Biodiversiteit is de totale verscheidenheid van alle levende natuur op aarde, alle soorten en ecosystemen. Dat is belangrijk voor het leven! Hoe ziet biodiversiteit er uit in Overijssel? En hoe kun je zelf bijdragen?

Bekijk thema

Deel je passiethema

Ga jij ook graag met andere mensen, volwassenen of kinderen naar buiten? Houd jij ervan je kennis en kunde te delen als gids op een excursie of in een lezing? Of lijkt het je leuk allerlei mensen te begeleiden bij het werken in het veld? Of wil je graag kinderactiviteiten begeleiden?

Bekijk thema

Landschapsbeheerthema

Hoe beheer je op een natuurvriendelijke en veilige manier elementen in het landschap? Dit vraagt een speciale aanpak.

Bekijk thema