Help mee

Steun ons zakelijk

vriendenontbijt 2022, Louiset Vos
Vriendenontbijt 2022  Foto Louiset Vos

Wij gaan graag in gesprek met organisaties die het landschap een warm hart toedragen; samenwerken aan een duurzaam Overijssel!

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we samen met duizenden donateurs, vrijwilligers en grondeigenaren, en met hulp van bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Maar de uitdagingen blijven groot en nemen zelfs toe. Landschap Overijssel kan dit niet alleen en staat open voor partnerschap.

Een gedeelde passie of een gezamenlijk doel vinden en elkaar daarin versterken. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang van natuur en landschap en voelen zich verantwoordelijk voor de zorg ervoor. Wil jij ook met jouw bedrijf een actieve rol in het beschermen en ontwikkelen van onze prachtige leefomgeving? Zoek je passende werkzaamheden in de natuur voor je werknemers? Of hebben we elkaar specifieke kennis en expertise te bieden? Laten we onze krachten bundelen en word bedrijfsvriend van Landschap Overijssel.

Bedrijfsvrienden

Ruim 50 bedrijven in Overijssel zijn al vriend van Landschap Overijssel. Onze bedrijfsvrienden zijn organisaties die zich verbonden voelen met Overijssel en samen met ons willen werken aan een goede leefomgeving voor planten en dieren en aan het in stand houden van ons streekeigen landschap. Samen vormen we een inspirerend groen netwerk. Bovendien staan we samen sterker in de belangenbehartiging. Deze bedrijven zijn al vriend

Voordelen van bedrijfslidmaatschap

  • naamsvermelding op onze website en in ons kwartaalmagazine;
  • deelname aan de tweejaarlijkse ontbijtwandeling;
  • 4x per jaar ons magazine Natuurlijk Overijssel;
  • allerlei andere voordelen, afhankelijk van welk vorm van bedrijfsvriendschap je kiest.
“Gezond buiten bezig zijn en samenwerken aan het landschap in jouw buurt? Bij ons kun je terecht voor een natuurwerkdag met jouw team!”
Carin de Coe, projectcoördinator vrijwilligerswerk en adviseur buitenplaatsen landschap Overijssel

Teamwerkdag in de natuur

Als bedrijfsvriend kun je kiezen voor betrokkenheid bij natuur en landschap op een manier die bij jou past. Sommige organisaties kiezen naast een financiële donatie voor een actieve rol bij landschapsbeheer, bijvoorbeeld in de vorm van een teamwerkdag in de natuur. Daarmee leveren ze niet alleen een bijdrage aan het landschap, maar wordt tegelijkertijd gewerkt aan de teamsfeer. Bovendien komt dat de gezondheid van de medewerkers ten goede; uit onderzoek bijkt dat een groene omgeving bijdraagt aan onze fysieke en geestelijke gezondheid!

01_LouisetV_3503

Ook vriend worden?

Wij hebben prachtig werk dat we samen doen vóór en mét anderen die ook belang hechten aan een waardevol landschap in Overijssel. Ruim 50 bedrijven uit Overijssel zijn vriend van Landschap Overijssel. Samen vormen we een inspirerend groen netwerk! Wil je meer weten? Neem dan contact op met Louiset Vos.

René Averesch en Tom Duijn van D&A Licht tekenen Vrienden overeenkomst

Welkom nieuwe bedrijfsvrienden

Ontmoeten, inspireren, kennis delen èn samen ontbijten. Dit zijn de vaste ingrediënten van het vriendenontbijt dat we twee keer per jaar organiseren voor onze groene bedrijfsvrienden. De locatie voor de laatste editie was Fleringen. In totaal 35 bestaande èn nieuwe bedrijfsvrienden stonden vroeg op om bij deze dag aanwezig te zijn. We kijken terug op een zeer geslaagde en inspirerende ochtend met de komst van 2 nieuwe bedrijfsvrienden: D&A Licht en OnzEnergie.

Natuurwerkdag2016  Het Veenschap

Bosaanplant door bedrijfsvriend Slimstock

Landschap Overijssel en bedrijfsvriend Slimstock uit Deventer gaan samen investeren in klimaatbestendige bosaanplant. Hiermee wil het bedrijf niet alleen een duurzame bijdrage leveren, maar ook de eigen medewerkers bewust maken van het belang van natuur en landschap. Het personeel wordt dan ook direct betrokken bij aanplant en onderhoud van de bossen.

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!