Op eigen erf

Poel
Poel in stralend zonlicht (bij Jan Oldekamp)  Foto Vladimir Fotografie

Wat kun je doen op je eigen erf? Op deze pagina maak je kennis met acties en projecten die jou kunnen helpen bij het vergroenen van je erf. Ook lees je hoe je advies kunt krijgen van Landschap Overijssel.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

We willen je graag helpen bij het versterken van jouw erf en landschap. Er zijn regelmatig acties waarbij je bloemrijke zaaimengsels of plantgoed aan kunt vragen. Bekijk hieronder onze projecten en acties. Meer landschapselementen aanleggen helpt de biodiversiteit en creëert een mooier en gevarieerd landschap. Je kunt denken aan besdragende inheemse bomen en struiken, natuurvriendelijke oevers of een poel.

Ben je benieuwd wat op jouw erf streekeigen is aan beplanting? Wil je weten hoe je het landschap op jouw woonplek kunt versterken door landschapselementen aan te leggen? Bekijk hieronder welke landschapselementen er zijn of neem contact op met de adviseur natuur & landschap in jouw regio.

Elementen in het landschap

Sloten, hagen, houtwallen en bomenrijen zijn niet alleen kenmerkend voor de streken, ze zijn onmisbaar voor de biodiversiteit en beleving van het landschap. Het zijn belangrijke landschapselementen die we als Landschap Overijssel willen behouden en versterken. Wat kun jij doen op jouw erf en in jouw landschap? Lees en leer meer over de verschillende landschapselementen.

Onze acties en projecten:

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!