landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Mark Zekhuis

Zomeravondwandeling LonnekermeerExcursies

Wandelen door de ‘nieuwe’ natuur rond het Lonnekermeer?

Zomeravondwandeling Lonnekermeer

De landschapsgids vertelt je onderweg meer over de herstelwerkzaamheden en het effect ervan. De afgelopen jaren hebben we veel werk verzet rond het Lonnekermeer. Zo is er meer ruimte gemaakt voor nieuwe heide, zijn oude productiebomen vervangen door loofbomen en maakt een deel van de weilanden plaats voor kruidenrijk grasland. Deze en andere maatregelen waren nodig om de bijzondere planten en dieren te beschermen en te behouden. De gids neemt je mee naar plekken met ‘nieuwe’ natuur en vertelt daar meer over. Ook is er aandacht voor de rijke geschiedenis van het gebied.

De zomeravonden nodigen ons uit om te komen ontspannen in de natuur. Samen met IVN Enschede organiseren we daarom elke zomer een serie avondwandelingen rondom Enschede. Onze gidsen leiden je rond over bijvoorbeeld landgoed Groot Brunink, de Lonnekerberg en het Kristalbad. Zo kun je de landgoederen en natuurgebieden (opnieuw) ontdekken!

Aanmelden
Ga je mee met deze zomerwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap in de DoorbraakExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken langs de Doorbraak bij Ypelo.

Bekijk deze excursie
Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie