landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Mark Zekhuis

Zomeravondwandeling LonnekermeerExcursies

Wandelen door de ‘nieuwe’ natuur rond het Lonnekermeer?

Zomeravondwandeling Lonnekermeer

De landschapsgids vertelt je onderweg meer over de herstelwerkzaamheden en het effect ervan. De afgelopen jaren hebben we veel werk verzet rond het Lonnekermeer. Zo is er meer ruimte gemaakt voor nieuwe heide, zijn oude productiebomen vervangen door loofbomen en maakt een deel van de weilanden plaats voor kruidenrijk grasland. Deze en andere maatregelen waren nodig om de bijzondere planten en dieren te beschermen en te behouden. De gids neemt je mee naar plekken met ‘nieuwe’ natuur en vertelt daar meer over. Ook is er aandacht voor de rijke geschiedenis van het gebied.

De zomeravonden nodigen ons uit om te komen ontspannen in de natuur. Samen met IVN Enschede organiseren we daarom elke zomer een serie avondwandelingen rondom Enschede. Onze gidsen leiden je rond over bijvoorbeeld landgoed Groot Brunink, de Lonnekerberg en het Kristalbad. Zo kun je de landgoederen en natuurgebieden (opnieuw) ontdekken!

Aanmelden
Ga je mee met deze zomerwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

Boerenlandvogels monitorenWorkshops

Ben jij lid van een Overijsselse weide- of boerenlandvogelwerkgroep? Leer dan hoe je makkelijk met de weidevogelapp het veld in kunt.

Bekijk deze workshop