landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Zomeravondwandeling LonnekerbergExcursies

Genieten van rust en stilte op 60 meter hoogte? Ga dan mee met de zomeravondwandeling op de Lonnekerberg nabij Enschede.

Zomeravondwandeling Lonnekerberg

De Lonnekerberg is zestig meter hoog en onderdeel van het stuwwalcomplex Enschede-Oldenzaal. Ooit een houtproductiebos met naaldbomen, maar dankzij beheer van Landschap Overijssel krijgt het steeds meer haar natuurlijke karakter terug met loofbomen, zuivere bronnen en diverse bedreigde plantensoorten als het moerasviooltje en blauw glidkruid. Het gebied is rijk aan reeën, vossen en marters. Ook is het een prachtig gebied voor vogels als de boompieper, geelgors en de houtsnip. Al wandelend met de gids geniet je van de rust en stilte en de Jufferbeek die door het gebied meandert.

Het startpunt is aan de Bergweg, Enschede. Ter hoogte van de kleigaten. Komende vanuit Lonneker via de Oldenzaalsestraat, linksaf de Oude Deventerweg in. Bij de eerste kruising rechtsaf, de Bergweg in. Na ongeveer 400 meter is het parkeerplaatsje aan uw rechterhand.

Trek een lange broek en lange mouwen aan in verband met muggen. Na een flinke regenbui is het overal modderig, we bevelen daarom dichte schoenen aan.

De zomeravonden nodigen ons uit om te komen ontspannen in de natuur. Samen met IVN Enschede organiseren we daarom elke zomer een serie avondwandelingen rondom Enschede. Onze gidsen leiden je rond over bijvoorbeeld landgoed Groot Brunink, de Lonnekerberg en het Kristalbad. Zo kun je de landgoederen en natuurgebieden (opnieuw) ontdekken!

Aanmelden
Ga je mee met deze zomeravondwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap in de DoorbraakExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken langs de Doorbraak bij Ypelo.

Bekijk deze excursie
Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie