landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
R. Kampman

AFGELAST: Winterwandeling op Dal van de MosbeekExcursies

De gids laat je zien dat er nog van alles gebeurt in de winter. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Winterwandeling

Het Dal van de Mosbeek maakt zich op voor de winter. Het wordt stil buiten, tijd om te genieten van de rust. Kom naar deze prachtige winterwandeling op zaterdag 12 december. We verzamelen bij Infocentrum IJs & Es en gaan dan samen met onze gids op excursie.

Sommige dieren maken zich op voor hun winterslaap en verzamelen voedsel voor hun wintervoorraad. Ook komen er vogels uit het koude noorden om hier te overwinteren. Bomen en struiken verliezen hun laatste bladeren en gaan in ruststand. De gids laat je zien dat er nog van alles gebeurt in de winter. Ondertussen kun je vooral genieten van de mooie vergezichten. Dus kleed jezelf warm aan, en kom.

Aanmelden
Ga je mee met deze winterwandeling? Afstand: ca 4 tot 5 kilometer. De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. Parkeren: bij het Infocentrum is een ruime parkeerplaats, mede voor bezoekers van Watermolen Bels. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

AFGELAST: Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop

Leer je natuurbeleving doorgevenWorkshops

Leren doet iedereen op zijn eigen manier. En wat is er nu leuker als dat jouw activiteit bij iedereen een succes is? Want een feitje onthouden is vaak lastig en raakt weinig mensen in het hart maar een belevenis blijft je bij.

Bekijk deze workshop