landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Omwonendenexcursie natuurherstel Wierdense VeldExcursies

We laten het je graag zien!

Eind deze zomer starten we met het herstellen van de natuur binnen de grenzen van het Wierdense Veld. We gaan ervoor zorgen dat het water in het gebied wordt vastgehouden en niet meer wegloopt naar de zandige ondergrond. Hiermee beschermen we het veenlandschap met al zijn bijzondere planten en dieren. We laten het graag zien.

Tijdens een excursie laten we u graag zien wat we gaan doen. Wij vertellen u over de ecologie van het gebied en de nut en noodzaak van de maatregelen, de cultuurhistorie en het beheer. We organiseren de excursie uiteraard conform de regels van het RIVM (vooralsnog) in groepen van maximaal 4 personen. Omdat we beperkt zijn in het aantal deelnemers, is aanmelden noodzakelijk. De excursie duurt maximaal een uur.

Data

We organiseren de excursie op 2 verschillende momenten om de aanmeldingen te kunnen spreiden:

  • Zaterdag 26 juni in de ochtend
  • Dinsdag 29 juni in de avond

Bij aanmelden kiest u voor een tijdslot. De excursie duurt maximaal een uur.

Beperkte parkeermogelijkheden

In verband met beperkte parkeermogelijkheden vragen wij u zoveel mogelijk met de fiets te komen. Indien u besluit met de auto te komen, is het belangrijk dit (bij voorkeur bij aanmelding) aan ons door te geven.

We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we uw naam en telefoonnummer nogmaals, zodat onze deelnemersinformatie up-to-date is. Mocht u corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, of mocht iemand uit uw gezin corona-gerelateerde klachten hebben, verzoek ik u vriendelijk om u af te melden voor de excursie. Omdat we in de buitenlucht zijn, is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Meer leren?

Workshop Veldhulpverlening onlineWorkshops

Vrijwilligers werken soms diep in een terrein of op een eilandje dat alleen met een boot is te bereiken. Wat moet je doen als er een calamiteit is? Cursisten leren tijdens deze cursus welke voorbereidingen ze moeten treffen en hoe ze adequaat kunnen handelen bij ongelukken. Dit eerste deel van de cursus Veld Hulp Verlening bevat EHBO. Tijdens een latere praktijk cursus leer je hoe je kunt reanimeren en de AED kunt toepassen.

Bekijk deze workshop

Boerenlandvogels monitorenWorkshops

Ben jij lid van een Overijsselse weide- of boerenlandvogelwerkgroep? Leer dan hoe je makkelijk met de weidevogelapp het veld in kunt.

Bekijk deze workshop

E-learning Veilig buiten werkenE-learning

Deze module is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de natuur. Of je nu met mensen werkt of bijvoorbeeld gidst in de natuur, deze e-learning legt een basis voor het veilig werken in de natuur.

Bekijken