landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Michiel Poolman

Wandeling 'Struinen over de Heide'Excursies

Welke heidesoort groeit er in het Dal van de Mosbeek? Hoe zijn de heidevelden ontstaan?

Wandeling 'Struinen over de Heide'

In heidegebieden leven enkele van de meest zeldzame planten en dieren van ons land. Om de heide mooi en aantrekkelijk te houden voor onder meer hagedissen en het heideblauwtje moet het onderhouden worden. Terwijl je samen met de gids over de heide struint, vertelt hij hoe heide ontstaat, wat er nodig is om het mooi te houden en welke dieren hier leven. Interessant en leerzaam! Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Aanmelden
Ga je mee met deze avondwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. De tocht is 4 à 5 km. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie