landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Nacht van de Nacht

Wandeling 'Nacht van de Nacht' op Dal van de MosbeekExcursies

Een bijzondere plek waarover veel verhalen de ronde doen. Bij helder weer kun je hier veel sterren zien.

Zin in een duistere natuurwandeling met onderweg een spannend verhaal? In het Dal van de Mosbeek neemt de gids je mee voor een duistere wandeling naar de Galgenberg. Onderweg vertellen onze gidsen je meer over dit gebied, de geschiedenis en waarom duisternis belangrijk is voor ons en de natuur. Als beloning staat een kop lekkere warme chocolademelk klaar bij Watermolen Frans.

Op veel plekken gaan deze nacht de lichten van gebouwen en reclameverlichting uit om het zo donker mogelijk te maken. Dit maakt het een heel mooi moment om te ervaren wat duisternis is en hoe donker het ’s nachts kan zijn. Met een beetje geluk is het helder en kunnen we sterren spotten.

Aanmelden:
Via www.landschapoverijssel.nl kun je je aanmelden voor deze wandeling.

Data

We organiseren de excursie op 30 oktober 2021. De wandeling start om 19:00 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Meer leren?

Dal van de Mosbeek, Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige nieuwjaarswandeling maken in de Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Wheem, Rindert Veldman

Kindermiddag 'Wat leeft er in de Reest'Excursies

Onder begeleiding van onze speciale kinderteamgidsen èn onze kriebelbeestjes-expert, kun je mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes.

Bekijk deze excursie

Kindermiddag 'Uilenballen pluizen'Excursies

Kom je ook uitpluizen wat de uil gegeten heeft? Kinderen gaan onder begeleiding van onze kinderteamgidsen ontdekken wat uilen en muizen met elkaar te maken hebben.

Bekijk deze excursie