landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Loekie van Tweel

Wandeling 'Geheimen Dal van de Eendenbeek'Excursies

De landschapsgids van Landschap Overijssel vertelt je hoe het ontstaan is en laat je de mooiste plekken zien.

Wandeling 'Geheimen Dal van de Eendenbeek'

Het Dal van de Eendenbeek is een prachtig gebied in het Dal van de Mosbeek. Hier vind je bronnen, stuwwallen en kronkelende beekjes. De Eendenbeek is ook zo’n mooi beekje. In en rond het water valt meer te ontdekken dan op het eerste oog zichtbaar is. Zoals mooie en soms zeldzame planten en bijzondere dieren en insecten. De gids van Landschap Overijssel neemt je mee naar mooie plekken en vertelt al wandelend meer.

Aanmelden
Ga je mee met deze Opstapwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2 tot 2,5 uur. We lopen 4-5 km. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Tip: trek stevige schoenen aan.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap in de DoorbraakExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken langs de Doorbraak bij Ypelo.

Bekijk deze excursie
Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie