landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Regge Angel Pinxten

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van een landschapsgids is er een wandelexcursie langs de Regge bij Wierden. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

De excursie van 25 juli is volgeboekt.

Heb jij ook zin om samen met een landschapsgids een prachtige wandeling te maken langs de Regge? Langs de oevers van de Regge tref je veel bijzondere bomen en planten aan. Er leven in dit wateroverloopgebied ook veel vogelsoorten, zoals de ijsvogel. De gids vertelt niet alleen over de planten en dieren, maar ook over de bijzondere cultuurhistorie van dit landelijke gebied.

De wandeling is ongeveer 6 km en duurt ca. 2 uur.
Stevig schoeisel en enige lenigheid is wenselijk omdat het modderig kan zijn en we over een hekje met opstapje klimmen.

Aanmelden:
Via www.landschapoverijssel.nl/opstap2021 kun je je aanmelden voor deze wandeling

Data

We organiseren de excursie op 25 juli 22 augustus en 5 september 2021. De wandeling start om 10:00 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Meer leren?

Dal van de Mosbeek, Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige nieuwjaarswandeling maken in de Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Wheem, Rindert Veldman

Kindermiddag 'Wat leeft er in de Reest'Excursies

Onder begeleiding van onze speciale kinderteamgidsen èn onze kriebelbeestjes-expert, kun je mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop