landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Bervennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Op donderdag 13 augustus en 17 september 2020 verzorgen wij 's middags een excursie in de Bergvennen.

OpStap wandeling in de Bergvennen

OpStap in natuurgebied de Bergvennen

Op donderdagmiddag 13 augustus en 17 september houdt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie in natuurgebied de Bergvennen. Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Een natuurgids vertelt u tijdens de wandeling graag over dit Natura2000- gebied, de cultuurhistorie en de planten en dieren die er voorkomen. De kosten voor een excursie bedragen € 5, - voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Wel even van te voren aanmelden via www.landschapoverijssel.nl/opstap2020. Na aanmelding sturen we een bevestiging met de exacte startlocatie en tijd. De wandeling is in de middag.

Trek uw wandelschoenen aan en geniet van wat dit gebied te bieden heeft. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en het Brecklenkampse veld. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Neem uw verrekijker mee, er zitten vele soorten vogels in dit gebied.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Voor meer informatie kijk op: www.landschapoverijssel.nl/opstap2020

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Coby Schottert

Kindermiddag Ontdekkingspad bij De Wheem in BalkbrugExcursies

Vooraf aanmelden is nodig voor deze kindermiddag. De bijdrage is €2,50 per kind. Tip: trek niet je beste kleren aan!

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop