landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Dal van de Mosbeek, foto Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Met de gids wandel je door het mooie en verstilde winterse landschap en stap je zo het nieuwe jaar in.

Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met een mooie wandeling in de natuur? Juist in de winter is het goed om geregeld buiten te zijn. Er valt genoeg te zien en te beleven. Veel dieren zijn in winterslaap zoals vleermuizen en egels. Maar dieren als reeën, roofvogels en hazen doen dat niet. Als je goed om je heen kijkt, vind je wellicht sporen als pootafdrukken, uitwerpselen of vraatsporen. Ook is meer groen te ontdekken dan je denkt. De wandeling gaat door een zeer gevarieerd landschap, door bossen en over heidevelden, langs bronnetjes en houtwallen. Geniet van de mooie vergezichten en de frisse lucht! Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan.

Aanmelden:
Via www.landschapoverijssel.nl kun je je aanmelden voor deze wandeling.

Data

We organiseren de excursie op 8 januari 2022. De wandeling start om 14:00 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Meer leren?

Wheem, Rindert Veldman

Kindermiddag 'Wat leeft er in de Reest'Excursies

Onder begeleiding van onze speciale kinderteamgidsen èn onze kriebelbeestjes-expert, kun je mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

Kindermiddag 'Uilenballen pluizen'Excursies

Kom je ook uitpluizen wat de uil gegeten heeft? Kinderen gaan onder begeleiding van onze kinderteamgidsen ontdekken wat uilen en muizen met elkaar te maken hebben.

Bekijk deze excursie