landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Vogelverwendag, Cobi Schottert

Kindermiddag 'Vogels voeren in de winterExcursies

Het kinderteam heeft weer een bijzondere kindermiddag in petto. De kinderen krijgen eerst allerlei interessants te horen over de jaarlijkse tuinvogeltelling.

Onderleiding van het kinderteam gaan we slingers maken om thuis de tuinvogels mee te verwennen. In het bos achter de Wheem gaan ze samen op zoek naar allerlei lekkers om de taart mee te versieren. Tijdens deze zoektocht houdt iedereen zijn oren en ogen open om de vogels te spotten die horen bij de tuinvogeltelling. De middag sluit af met een heerlijke beker warme chocomelk. En de slinger mag natuurlijk mee naar huis!

Aanmelden:
Via www.landschapoverijssel.nl kun je je aanmelden voor deze kindermiddag.

Data

Wij zouden graag deze kindermiddag organiseren op 26 januari 2022. Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De kosten zijn € 2,50 per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van al onze kindermiddagen hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kan je kind niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander kind. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Meer leren?

Wheem, Rindert Veldman

Kindermiddag 'Wat leeft er in de Reest'Excursies

Onder begeleiding van onze speciale kinderteamgidsen èn onze kriebelbeestjes-expert, kun je mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes.

Bekijk deze excursie

Kindermiddag 'Uilenballen pluizen'Excursies

Kom je ook uitpluizen wat de uil gegeten heeft? Kinderen gaan onder begeleiding van onze kinderteamgidsen ontdekken wat uilen en muizen met elkaar te maken hebben.

Bekijk deze excursie
Dal van de Mosbeek, Bertus Webbink

Nieuwjaarswandeling Dal van de MosbeekExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige nieuwjaarswandeling maken in de Dal van de Mosbeek. De wandeling is in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie