landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Mark Zekhuis

Kijkochtend Trekvogels in het AamsveenExcursies

De vogeltrektocht is in volle gang! Tijd om trekvogels te spotten in het Aamsveen.

Kijkochtend Trekvogels

Het Aamsveen is een on-Hollands stukje natuur. Hier vind je kluunplaatsen, veenputten en heide. Dat maakt het een geliefde plek voor vogels en dus ook voor vogelspotters. Jaarrond vind je hier zo’n 70 verschillende soorten vogels. Van kraanvogels en stellopers tot grauwe klauwier en de blauwe kiekendief. Waar komen deze vogels vandaan, blijven ze in Nederland of trekken ze verder? En waar herken je de verschillende soorten aan? Tip: het veen is zompig, dus trek stevige laarzen aan. Neem ook een verrekijker mee.

Aanmelden
Ga je mee met deze kijkochtend? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Coby Schottert

Kindermiddag Ontdekkingspad bij De Wheem in BalkbrugExcursies

Vooraf aanmelden is nodig voor deze kindermiddag. De bijdrage is €2,50 per kind. Tip: trek niet je beste kleren aan!

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop