landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

AFGELAST: Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Op de 1e zondag van de maand kun je op landgoed Hof Espelo aansluiten bij een stiltewandeling. Tijdens de wandelingen, begeleid door een gids, staan het beleven van de natuur en bezinning centraal.

Stilte wandeling

Aangescherpte richtlijnen RIVM
Wij volgen de richtlijn zoals die gesteld wordt door het RIVM in de beheersing van het coronavirus. Wij voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk om waar wij kunnen, bij dragen aan het voorkomen van het verspreiden van dit virus. Binnen Landschap Overijssel is daarom besloten om een aantal activiteiten af te lasten of om anders in te richten. Wij maken samen met de gids per activiteit de afweging of deze wel of niet door kan gaan. Hierdoor kan het zijn dat onze maatregelen verder gaan dan de geldende richtlijnen van het RIVM. Uiteraard volgen wij hierbij de dagelijks de ontwikkelingen en passen wij daarop indien nodig ons beleid aan.

Onder begeleiding van een gids maak je een prachtige tocht die in stilte zal worden beleefd en waarbij het gebruiken van al je zintuigen centraal staat. Een ochtendwandeling van ongeveer twee uur, die start op de parkeerplaats aan de Weerseloseweg. De kosten bedragen € 5,- per volwassene. Als je donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van je donateurspas (+ gezinsleden op hetzelfde adres) gratis deel.

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”.

Aanmelden
Ga je mee met deze ochtendwandeling met een meditatief tintje? De starttijd ontvangt u na aanmelding. Na afloop is het koetshuis geopend om een kopje koffie of thee te drinken. Deze wandelingen vinden ook plaats op 6 september, 4 oktober en 1 november 2020.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop

Lezing biodiversiteit en bijenLezingen

De bijenstand is een actueel onderwerp. Het gaat slecht met de bijen en met de biodiversiteit. Hoe komt dat nu? En wat kan jij doen om de biodiversiteit in jouw omgeving te vergroten?

Bekijk deze lezing