landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Op de 1e zondag van de maand kun je op landgoed Hof Espelo aansluiten bij een stiltewandeling. Tijdens de wandelingen, begeleid door de gidsen Gé en Jaap, staan het beleven van de natuur en bezinning centraal.

Stilte wandeling vanaf Hof Espelo

Onder begeleiding van een gids maak je een prachtige tocht die in stilte zal worden beleefd en waarbij het gebruiken van al je zintuigen centraal staat. Een ochtendwandeling van ongeveer twee uur, die start op de parkeerplaats aan de Weerseloseweg. De kosten bedragen € 5,- per volwassene. Als je donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van je donateurspas (+ gezinsleden op hetzelfde adres) gratis deel.

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”.

Aanmelden
Ga je mee met deze ochtendwandeling met een meditatief tintje? De starttijd ontvangt u na aanmelding. Na afloop is het koetshuis geopend om een kopje koffie of thee te drinken. Deze wandelingen vinden ook plaats op 6 september, 4 oktober en 1 november 2020. Voor 2 augustus sluit de inschrijving op vrijdag 31 juli om 12:00.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop