landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Clifton Buitink

Excursie Reeën op Groot BruninkExcursies

Wel eens gehoord van een blaffende ree? Ga mee met de excursie ‘. Een leuke en leerzame excursie voor het hele gezin mits kinderen zich stil kunnen houden.

Excursie ‘Reeën’

Welke sporen laat een ree achter? Wat eten ze en leven ze in groepen of juist alleen? Ga op pad met de natuurgids van Landschap Overijssel en leer meer over het leven van het ree. In het bos struin je naar sporen die een ree achter laat, zoals keutels, reeënpaadjes en afgeknaagde boompjes. Zo ontdek je al speurend allerlei interessante dingen over de ree. En wie weet komen we ze onderweg nog tegen. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Reeën schrikken snel van honden, dus honden mogen deze keer niet mee.

Aanmelden
Ga je mee met deze avondwandeling? De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt zo’n 2 uur. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona

Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof EspeloExcursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie

Basiscursus boerenlandvogelbeschermingWorkshops

Boerenlandvogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus boerenlandvogelbescherming.

Bekijk deze workshop

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop