landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Excursie bijzondere planten in het AamsveenExcursies

Ben jij ook nieuwsgierig naar de bijzondere flora en fauna in het Aamsveen? Ga dan mee dinsdagmiddag 25 augustus.

Excursie bijzondere planten Aamsveen

Nieuwsgierig naar bijzondere flora en fauna in het Aamsveen?

Ga dan mee op excursie in dit unieke hoogveengebied. Met de gidsen van Landschap Overijssel en IVN Enschede ontdek je de prachtige natuur.

In het Aamsveen is bijzonder veel te zien. Het is één van de zeldzame hoogveengebieden in ons land en naast het hoogveen vind je hier heide, beekbosjes en graslanden. Een plek waar ook zeldzame planten als de gevlekte orchis goed gedijen. Ben je vogelliefhebber? Dan kom je goed aan je trekken. In het Aamsveen leven zo’n 70 vogelsoorten, waaronder de wielewaal, roodborsttapuit en dodaars. Tip: Het veen kan zompig zijn, dus trek stevige laarzen of waterdichte schoenen aan. Neem ook een verrekijker mee.

De excursie duurt 1,5 tot 2 uur. Na aanmelding ontvang je de starttijd en verzamellocatie. De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als donateur van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen neem je op vertoon van je pasje gratis deel.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie
Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

Ga mee met een Stilte wandeling vanaf Hof Espelo'Excursies

Tijdens de Stiltewandelingen staan het beleven van de natuur centraal. Al je zintuigen - horen, zien, voelen, ruiken - worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen”. De wandeling is in de ochtend, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Bekijk deze excursie