landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Heide, Loekie van Tweel

Wandeling bijen- en heide in het ReestdalExcursies

Insecten zijn nodig voor het bestuiven van onze bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen.

Bijen- en heidewandeling

Ontdek de insecten in de heide. Ze verdienen onze aandacht! En dus organiseren we een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Samen met de gids ga je op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide. Een leuke excursie voor het hele gezin.

Rekening houden met Corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

Praktische informatie
De wandeling is zondag 9 augustus in de middag. De starttijd ontvangt u na aanmelding. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 2.5 uur. Omdat er een beperkt aantal mensen mee kan, is vooraf aanmelden nodig. De bijdrage voor deze wandeling is € 5,-, kinderen € 2,50. Donateurs van landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) mogen gratis mee op vertoon van hun donateurspas. Vergeet je deze niet mee te nemen? De inschrijving sluit vrijdag 7 augustus om 12:00.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Meer leren?

Regge

OpStap langs de Regge bij WierdenExcursies

Onder leiding van één van onze gidsen kun je een prachtige wandeling maken langs de Regge in de omgeving van Wieren. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie

OpStap in de DoorbraakExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken langs de Doorbraak bij Ypelo.

Bekijk deze excursie
Bergvennen, Ruud Ploeg

OpStap in de BergvennenExcursies

Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in de 'Bergvennen'. De wandelingen zijn in de middag, vooraf aanmelden is nodig.

Bekijk deze excursie