landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
Waterlobelias, Mark Zekhuis

Excursie start natuurherstel BergvennenExcursies

We laten het je graag zien!

Dit najaar starten we met het herstellen van de natuur in de Bergvennen. We doen dit door de waterhuishouding op orde te brengen en ervoor te zorgen dat er voldoende water van de juiste kwaliteit in het gebied is. Hiermee beschermen we de Bergvennen voor de toekomst en houden de planten en dieren die er leven een geschikte leefomgeving.

Tijdens een excursie laten we u graag zien wat we gaan doen. We organiseren de excursie uiteraard conform de regels van het RIVM (vooralsnog) in groepen van maximaal 4 personen. Omdat we beperkt zijn in het aantal deelnemers, is aanmelden noodzakelijk.
De excursie start vanaf Camping de Bergvennen.

Data

We organiseren de excursie op 2 verschillende momenten om de aanmeldingen te kunnen spreiden. Bij aanmelden kiest u voor een tijdslot. De excursie duurt ruim een uur.

  • Zaterdag 3 juli in de ochtend
  • Dinsdag 6 juli in de avond

We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we uw naam en telefoonnummer nogmaals, zodat onze deelnemersinformatie up-to-date is. Mocht u corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, of mocht iemand uit uw gezin corona-gerelateerde klachten hebben, verzoek ik u vriendelijk om u af te melden voor de excursie. Omdat we in de buitenlucht zijn, is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Meer leren?

Workshop Veldhulpverlening onlineWorkshops

Vrijwilligers werken soms diep in een terrein of op een eilandje dat alleen met een boot is te bereiken. Wat moet je doen als er een calamiteit is? Cursisten leren tijdens deze cursus welke voorbereidingen ze moeten treffen en hoe ze adequaat kunnen handelen bij ongelukken. Dit eerste deel van de cursus Veld Hulp Verlening bevat EHBO. Tijdens een latere praktijk cursus leer je hoe je kunt reanimeren en de AED kunt toepassen.

Bekijk deze workshop

Boerenlandvogels monitorenWorkshops

Ben jij lid van een Overijsselse weide- of boerenlandvogelwerkgroep? Leer dan hoe je makkelijk met de weidevogelapp het veld in kunt.

Bekijk deze workshop

E-learning Veilig buiten werkenE-learning

Deze module is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de natuur. Of je nu met mensen werkt of bijvoorbeeld gidst in de natuur, deze e-learning legt een basis voor het veilig werken in de natuur.

Bekijken