landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Verhalen vertellenWorkshops

Leer eenvoudige technieken om luisteraars te boeien

Jong en oud luistert ademloos naar de verhalen verteller die een spookverhaal rond het kampvuur vertelt. Maar hoe krijg je je mensen zover dat ze net zo ademloos naar jou luisteren als je wat wilt vertellen over het leven van een eik?

Onze docente Els Baars leert je via eenvoudige technieken hoe je zelf een kort verhaal vertelt en je luisteraars boeit. Of dat nu kinderen of volwassenen zijn, en of je nu vertelt over het leven van die eik of hoe de Lemelerberg is ontstaan.

Els leert je een verhaal op te bouwen en hoe je de spanning erin krijgt( en houdt!) We oefenen dit aan de hand van leuke oefeningen en natuurverhalen. Uiteraard kun je de basis technieken ook gebruiken voor een lang verhaal maar in ons werk staan we vaak buiten en vertellen we vaker korte verhalen. Daarom is deze cursus ook specifiek daarop gericht.

Na afloop kun je niet alleen op een leuke manier een kort verhaal vertellen maar ook jezelf op een ‘natuurlijke’ manier voorstellen.

Resultaat

Na afloop kun je niet alleen op een leuke manier een kort verhaal vertellen maar ook jezelf op een ‘natuurlijke’ manier voorstellen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren op een boeiende manier een verhaal te vertellen.

Programma

Onze docente Els Baars leert je via eenvoudige technieken hoe je zelf een kort verhaal vertelt en je luisteraars boeit. Of dat nu kinderen of volwassenen zijn, en of je nu vertelt over het leven van die eik of hoe de lemelerberg is ontstaan.

Klok

9.00 uur - 16.00 uur

Info

Voor meer informatie over de cursus kun je terecht bij Carin de Cloe via carin.decloe@landschapoverijssel.nl of 0529-408407 of 06-43814894.

Meer leren?

GidsendagWorkshops

Wij nodigen jullie van harte uit om samen met ons en alle gidsen een informatieve en gezellige dag te beleven. We informeren jullie over actualiteiten binnen Landschap Overijssel, delen nieuwe inzichten voor je excursies en bieden ruimte om ervaringen te delen. De gebruikte documentatie kun je meenemen en we sluiten af met een excursie.

Bekijk deze workshop

Leren belevenWorkshops

Leren doet iedereen op zijn eigen manier. En wat is er nu leuker als dat jouw activiteit bij iedereen een succes is? Want een feitje onthouden is vaak lastig en raakt weinig mensen in het hart maar een belevenis blijft je bij.

Bekijk deze workshop
Beerze

Kerstbijeenkomst vrijwilligers 2018Workshops

Op deze dag bedanken we onze vrijwilligers met een gezellige middag en een kerstattentie.

Bekijk deze workshop