landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

MentorOpleidingen

Wil jij graag jouw passie voor het werk in het landschap delen en lijkt het je leuk om mensen te begeleiden bij het werk in het landschap. Dan is de opleiding tot mentor wellicht wat voor jou.

Kinderen en volwassenen begeleiden in het landschap

Vind jij het leuk om jouw passie voor het werken in het landschap te delen en wil jij groepen begeleiden in het veld?

Dan is de opleiding tot mentor wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot mentor bij Landschap Overijssel leer je hoe je veilig met verschillende groepen mensen veilig en plezierig kunt werken in het landschap. Je leert hoe je groepen begleidt, maar ook hoe je je kennis en passie voor natuur en landschap deelt. Ook leer je de basisbeginselen van veilig werken in het landschap. Wat doe je als er iemand valt, of hoe zorg je ervoor dat mensen goed op zich zelf en elkaar letten met bijvoorbeeld zagen. Naast een aantal theoretische modules loop je ook stage bij een ervaren mentor.

Deze opleiding bestaat uit:

Basisworkshop snoeienWorkshops

Gezonde bomen en een lekkere oogst. Leer de basis beginselen van het snoeien van een fruitboom. Aan het einde van de dag weet je waarom je snoeit, wanneer je wat snoeit en welk effect dit heeft.

Bekijk deze workshop

Vel- en zaagtechniekenWorkshops

Soms is het nodig om een boom om te zagen of om een houtwal te onderhouden. Dan is het belangrijk dat het veilig (voor jou en je omgeving) gebeurt. In de workshop vel- en zaagtechnieken leer je hoe je veilig te werk gaat.

Bekijk deze workshop

Aanmelden voor deze opleiding

Vrijwilliger € 35,- € 80,-
Normaal € 55,- € 150,-
Donateurs € 50,-