landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

HoogstamfruitOpleidingen

Of het nu gaat om nieuwe aanplant, puberende bomen of oudere bomen (met achterstallig onderhoud) tijdens de opleiding tot hoogstamfruitsnoeier leer je van ervaren docenten alle kneepjes van het vak

Gezonde bomen en een goede oogst

Met de opleiding hoogstamfruit kun je aan de slag in je eigen boomgaard of in je eigen tuin, maar je kunt ook bekwaam fruitbomen snoeien in je buurtboomgaard of bij een hoogstambrigade die je overal in Overijssel vindt. Gezonde fruitbomen en een rijke oogst zijn de basis in de opleiding. En zeg nou zelf een prachtige streekeigen hoogstamboomgaard voor op je erf of in je buurt is een sierraad in het landschap!

Maar hoe onderhoud je fruitbomen? Of het nu gaat om nieuwe aanplant, puberende bomen of oudere bomen (met achterstallig onderhoud) tijdens de opleiding tot hoogstamfruitsnoeier leer je van ervaren docenten alle kneepjes van het vak.

Deze opleiding bestaat uit:

Basisworkshop snoeienWorkshops

Gezonde bomen en een lekkere oogst. Leer de basis beginselen van het snoeien van een fruitboom. Aan het einde van de dag weet je waarom je snoeit, wanneer je wat snoeit en welk effect dit heeft.

Bekijk deze workshop

LeifruitWorkshops

Een mooie verdieping op de basisworkshop hoogstamfruitsnoeien is de workshop leifruit. Heb je minder ruimte of wil je gewoon een prachtige rij leifruitbomen, bijvoorbeeld langs een pad, een muur of op je balkon? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Heerlijk fruit, makkelijk te plukken en geen grote bomen.

Bekijk deze workshop