Nieuws

Landschap Overijssel schenkt lammetjes

Overdracht lammetjes Kinderboerderij Weezenlanden
Overdracht lammetjes Kinderboerderij Weezenlanden  Foto Henny de Joode
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Landschap Overijssel heeft vier lammetjes geschonken aan de kinderboerderij bij Park de Weezenlanden in Zwolle. De kinderboerderij verloor onlangs drie drachtige schapen inclusief hun ongeboren lammetjes. Vermoedelijk zijn de schapen aangevallen door een hond. Onze schaapherder Anita Wichers op de Lemelerberg schoot direct te hulp.

“Ik zag het bericht en de foto’s. Verschrikkelijk zoals die schapen waren toegetakeld,” vertelt Anita Wichers die de schaapskudde van Landschap Overijssel op de Lemelerberg beheert. Twee van de drie drachtige schapen op de kinderboerderij hebben de aanval niet overleefd; het derde kwam er vanaf met vele hechtingen en een geamputeerde staart en is ondergebracht op een ander adres.

“Ik wilde iets doen voor ze en bedacht dat een schenking van lammetjes een mooie oplossing voor ze kon zijn. De medewerkers van de stichting hoefden niet lang na te denken, ze reageerden enthousiast op het mailtje van Anita Wichers. Woensdag 22 maart verhuisde het viertal naar de stad.

De schaapskudde van Landschap Overijssel beleefde een grote gezinsuitbreiding dit voorjaar. Maar liefst 187 lammetjes werden geboren. Daar zaten 37 tweelingen en 6 drielingen bij. Niet alle ooien hebben voldoende melk voor hun meerdere kleintjes. Die hebben extra flesvoeding nodig. Op de kinderboerderij is daarvoor alle aandacht, zo komen ze goed terecht, aldus Anita Wichers.

Lammetjesdag op zaterdag 25 maart

Wil je de lammetjes van de schaapskudde zelf komen bekijken en knuffelen? Dat kan. Er is nog plek!

Schenking lammetjes Weezenlanden
Schenking lammetjes Weezenlanden  
Lammetjes schaapskooi Lemelerberg
Lammetjes schaapskooi Lemelerberg  Foto Henny de Joode
Schenking lammetjes Weezenlanden
Schenking lammetjes Weezenlanden 
Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan