landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht
lezingnatuurerf

Lezing natuurerfLezingen

Maak van je erf of tuin een natuurparadijs!

Lezing Natuurerf

Een natuurerf is een erf of tuin met natuurelementen die belangrijk zijn voor dieren en planten op en rondom het erf. Naast een natuurlijke inrichting wordt een natuurerf op een natuurlijke manier onderhouden. In deze lezing leert u de belangrijkste zaken m.b.t. het natuurlijk inrichten en onderhouden van uw erf of tuin.

Het aantal diersoorten dat op het platteland leeft, neemt af. Dit komt onder andere omdat erven en tuinen steeds netter worden. Gaten en kieren in bebouwing worden dichtgestopt en je ziet steeds minder rommelige overhoekjes. Dieren zoals egels, muizen, eekhoorns, steenuilen en vleermuizen zijn daardoor steeds minder op erven te vinden. Jammer, want ook zij willen graag ergens wonen en het zijn leuke buren om te hebben!

Voor wie?

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van een natuurerf en het onderhoud hiervan.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Lezing natuurerf
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • Uitdelen informatiemap en afsluiting

Duur van de lezing

Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De lezing start om 20.00 uur. Het totale programma duurt tot 22.00 uur.

Overige informatie

Wil je een specifieke vraag stellen over jouw erf of tuin, neem dan een foto of schets mee. Na de lezing is er tijd voor vragen, met een foto of schets van de situatie ontvang je een antwoord dat meer is toegepitst op jouw erf of tuin.

Meer leren?

Basiscursus weidevogelbeschermingWorkshops

Weidevogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus weidevogelbescherming. Deze cursus bestaat uit twee delen en wordt op twee momenten gegeven: op 7 & 14 maart (locatie: Horte Dalfsen) en op 22 & 29 maart (locatie: Polderzicht Mastenbroek).

Bekijk deze workshop

Excursie Bomen en struikenExcursies

Bomen en struiken lijken zo gewoon dat je meestal aan ze voorbij loopt. Toch valt er over bomen en struiken meer te ontdekken dan de meeste mensen denken.

Bekijk deze excursie

Excursie Sporen in het landschapExcursies

Niet alleen de dieren laten sporen achter in het landschap, de mens ook! Door de eeuwen heen zijn er vele sporen achtergelaten. Ga mee op ontdekkingstocht!

Bekijk deze excursie