landschapoverijssel.nl
Terug naar overzicht

Lezing biodiversiteit en bijenLezingen

Help mee om de biodiversiteit in jouw landschap te versterken!

Lezing Biodiversiteit en bijen

De biodiversiteit neemt al jaren af. De bijenstand is een actueel onderwerp dat hier nauw mee verbonden is. Veel dieren trekken naar de grote natuurgebieden of maken juist van een stadspark of groene woonwijk hun thuis.

In deze lezing wordt het verhaal van de biodiversiteit verteld. En krijg je antwoord op de vraag "wat kan ik doen om de biodiversiteit in mijn omgeving te vergroten?"

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over de biodiversiteit in zijn/haar landschap.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Lezing biodiversiteit en bijen
  • Gelegenheid tot het stellen van vragen
  • Afsluiting

Duur van de lezing

Deze lezing duurt ongeveer anderhalf uur.

Meer leren?

Basiscursus weidevogelbeschermingWorkshops

Weidevogels in ons land hebben het lastig. Bescherming is dan ook hard nodig! Veel vrijwilligersgroepen kunnen extra hulp goed gebruiken, daarom organiseren wij voor nieuwe vrijwilligers de basiscursus weidevogelbescherming. Deze cursus bestaat uit twee delen en wordt op twee momenten gegeven: op 7 & 14 maart (locatie: Horte Dalfsen) en op 22 & 29 maart (locatie: Polderzicht Mastenbroek).

Bekijk deze workshop

Excursie Bomen en struikenExcursies

Bomen en struiken lijken zo gewoon dat je meestal aan ze voorbij loopt. Toch valt er over bomen en struiken meer te ontdekken dan de meeste mensen denken.

Bekijk deze excursie

Excursie Sporen in het landschapExcursies

Niet alleen de dieren laten sporen achter in het landschap, de mens ook! Door de eeuwen heen zijn er vele sporen achtergelaten. Ga mee op ontdekkingstocht!

Bekijk deze excursie