Als vrijwilliger kun je in Overijssel gebruik maken van een grote diversiteit aan kennis, kunde, opleidingen en workshops. Op deze pagina lees je daarvan een overzicht.

Veel kennis en kunde is te lezen op de pagina's waarin planten, dieren, erfgoed, en landschappen centraal staan. Via foto's hieronder kun je doorklikken als je daar meer over wilt weten.

Het opleidingsprogramma voor groene vrijwilligers in Overijssel wordt vormgegeven door de samenwerkende groene organisaties in Groenbezig. Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel, IVN en andere groene clubs organiseren cursussen en workshops die jou bekwaam maken voor de taken die je wilt doen.

Via Leer-je-groen wordt een programma aangeboden van modulaire online cursussen. Dit online-opleidingsprogramma wordt in Overijssel aangeboden aan iedere groene vrijwilliger die kennis en kunde wil op doen om zijn of haar werkzaamheden beter te kunnen uitvoeren. Hieronder een toelichting op dit programma.

Landschap Overijssel heeft een opleidingsprogramma met daarin een keur van cursussen, workshops en trainingen. Ook kun je onbegrensd gebruik maken van de kennis op het gebied van landschappen, erfgoed en planten&dieren. Hieronder kun je daar meer over lezen.